Nemes-Nagy Anna blogja

Életre edzelek!

Ez nem egy before fotó.

2018. május 17. - Életre Edzelek

Ez nem egy “before” fotó. Talán inkább “after”, de inkább hagyjuk ezt a címkézést.

 

Ez vagyok én ma. Túl egy edzésen, jókedvűen, fáradtan ja és baromi ÉHESEN .

 

Ja igen, az meg ott az én hasam. Ami így néz ki. Régen nem így nézett ki. Na bumm.

 

Most lehet, hogy azt gondolod: jaj szegény! Milyen csúnya a hasa. Esetleg megnyugszol, hogy a tied nem ilyen. Vagy épp megnyugszol, mert a tied is épp ilyen. #anyutest mind a kettő.


3 gyereket szültem 12,5 hónap különbséggel, és ez meglátszik a hasamon ...is.


Igen, én is elmorzsoltam egy apró könnycseppet, amikor az első stria megjelent a hasamon az első várandósságom során. Számítottam rá, mert a genetikám olyan, hogy a legapróbb változástól is hajlamos repedni a bőröm már tinédzser korom óta. Hosszú volt az út, hogy el tudjam fogadni a megváltoztathatatlant, de sikerült. Már rég nem szomorkodom ilyenek miatt. Szóval a várandósság során is vettem egy nagy levegőt és továbbléptem. Amikor pedig az ikrekkel lettem várandós, akkor ezzel már egyáltalán nem foglalkoztam. Tudtam, hogy ez a változás a testemen be fog következni, hát basszus 6 hónaposan akkora hasam volt mint az elsőnél a legvégén! Sokkal fontosabb volt, hogy a babák és én is jól legyenek, ezért kizárólag ezzel törődtem.

Máshova helyeztem a fókuszt. Az elmúlt évek kitartó munkája, a rengeteg sport, edzés, a magammal való törődés segített abban, hogy kizárólag az érdekeljen: egészséges vagyok-e. Tudok-e fájdalom nélkül mozogni, fel tudok-e menni kifulladás nélkül sok-sok emeletet. Fel bírom-e emelni a gyerekeimet naponta 500x anélkül, hogy fájna-e tőle a hátam vagy a derekam. Tudok-e élvezettel sportolni, megélni, hogy erősödöm, és hogy többre vagyok képes mint tegnap.

Kisebb problémám is nagyobb annál, minthogy hogyan néz ki a hasam.
NEM, a krémek nem működnek. Bullshit. NEM, nem vagyok hajlandó pénzt, azaz az IDŐMET és befektetett ENERGIÁT áldozni arra, hogy ilyen cuccokat vegyek. Inkább költöttem egy alkalom gyógytornára, hogy segítsem a szülés utáni regenerációmat. Az egyik legjobb befektetésem volt.

 

Te szeretnéd, hogy a gyereked azon aggódjon, hogy hogyan néz ki? Nem hiszem. Te is megszenvedtél/szenvedsz vele tinikorod óta, mert elhitted, hogy nem vagy elég jó, ha a külsőd nem tökéletes.

 

Pedig a tökéletlenség tökéletesen normális.

 

Járj a gyereked és mások előtt pozitív példával: akárhogy is nézel ki, a szégyenérzetet száműznöd kell a szótáradból és a magadról való gondolkodásból. Erős vagy, magabiztos és gyönyörű. A sokféleség normális.

 

Te sokkal több vagy mint a hasad meg a bőröd. Vagy azt gondolod, hogy ha öregkorodban az életedre visszatekintesz, annak fogsz a legjobban örülni, ha lapos volt a hasad? Nem inkább annak, hogy szerethettél és téged is szerettek? Meg hogy békében voltál önmagaddal. Meg amikor kellett, kiálltál az értékeid mellett.

 

Ez a mai üzenetem Nektek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eletreedzelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3613965690
Nincsenek hozzászólások.